Selvkærlige aftenritualer: Det andet trimester

Selvom selvkærlige ritualer har været vigtige for mig næsten siden den dag, jeg fandt ud af, at jeg var gravid, har jeg også indset, at de rutiner, jeg har haft, har ændret sig, efterhånden som jeg er gået ind i mit andet trimester. Det meste af kvalmen er forsvundet, og jeg har fået det meste af min energi tilbage, men jeg begynder bestemt at mærke, at min krop ændrer sig mere drastisk, end den gjorde i løbet af første trimester. Det har givet anledning til nye tanker, følelser og endda fysiske begrænsninger. Selvom min aftenrutine stadig består af mange af de samme selvkærlige ritualer, har jeg alligevel tilpasset dem lidt, så de nu matcher denne nye del af min graviditet. Jeg har samlet nogle af mine egne yndlingstips til en selvkærlig aftenrutine, som forhåbentlig kan inspirere nogle af jer i løbet af jeres andet trimester. Ellers kan du tage et kig på mine anbefalinger til en selvkærlig aftenrutine i første trimester lige her.

Drik en kop kamillete

Kamillete har en naturlig beroligende effekt og kan være med til at fremme bedre søvn. Jeg sørger altid for at vælge en koffeinfri variant, bare for at undgå unødvendig koffein.

Påfør en fed creme til din mave

Når din mave strækker sig, kan huden godt blive klø, hvilket kan give en del ubehag – det har i hvert fald været tilfældet for mig. At påføre en fed creme før sengetid hjælper med at lindre kløe og fugte din hud. Jeg har været helt vild med Love Lines fra dag ét, som er vores lækre og blødgørende strækmærkecreme, der som en bonus hjælper med at forebygge og reducere forekomsten af strækmærker under graviditeten!

Brug behageligt nattøj

Efterhånden som min krop ændrer sig, sidder mit almindelige nattøj ikke længere behageligt, og meget af det strammer over maven. Derfor er jeg begyndt at stjæle min kærestes t-shirts og joggingbukser, som har meget mere plads til min voksende mave. Ellers vil jeg klart anbefale at investere i noget blødt, behageligt nattøj for at hjælpe dig med at føle dig mere afslappet og veltilpas.

Lav guidede og blide stræk

I løbet af andet trimester har jeg oplevet, at jeg føler mig tungere og mere utilpas i min krop, og jeg oplever nogle gange ømhed og smerter, især i min lænd. At lave nogle blide stræk før før jeg går i seng har hjulpet med at lindre nogle af spændingerne. Der findes en masse yoga-videoer online, som er lavet specielt til gravide - dem har jeg været rigtig glad for at bruge.

At skabe en selvkærlig aftenrutine har hjulpet mig meget til at føle mig mere afslappet og veltilpas i løbet af andet trimester, og jeg anbefaler bestemt alle gravide kvinder derude at implementere en selvkærlig aftenrutine - det er så vigtigt, at passe på sig selv, og give sin hårdtarbejdende krop den kærlighed, den fortjener. Husk at lytte til din krop og tilpas din rutine efter dine specifikke behov. Og vigtigst af alt, nyd denne særlige tid!

x SoKind, Alberte