Selvkærlige aftenritualer: Det første trimester

At være gravid kan være en af de smukkeste oplevelser, men det kan også komme med en del udfordringer. Jeg er i øjeblikket i mit andet trimester, og når jeg ser tilbage, var første trimester bestemt ikke kun det rene idyl - i hvert fald ikke for mig. Jeg syntes, at de udfordringer, der kom med graviditeten, var svære at overskue, da hele situationen var så ny og ukendt for mig. Jeg havde kvalme, en overvældende følelse af træthed og en lang række følelser, der gjorde, at jeg følte mig drænet og overvældet. Derfor syntes jeg, at det var rart at etablere en lille aftenrutine, der hjalp mig med at passe på mig selv - både fysisk og følelsesmæssigt. Forhåbentlig kan du også finde lidt inspiration, hvis du er i samme situation.

Lyt til din krop

Først og fremmest er det vigtigt at lytte til sin krop. Kroppen gennemgår en masse forandringer, og det er vigtigt at være opmærksom på, hvad den har brug for. Hvis du føler dig træt, så tag en lur eller gå tidligt i seng. Hvis du har kvalme, så prøv at spise mindre, hyppigere måltider eller drikke lidt ingefær te. Stol på dine instinkter og juster din rutine, så den passer til dem - det hjalp i hvert fald mig gennem de ekstra hårde tider.

Tag et varmt karbad eller brusebad

En af de ting, der hjalp mig med at slappe af sidst på dagen, var at tage et varmt brusebad. Det hjalp også med at lindre den ømhed og de spændinger, jeg havde. Bagefter smurte jeg mig selv i alle mine yndlingsprodukter. En af mine all-time favoritter var (og er stadig), Love Lines, som er en aktiv strækmærke creme, der altså både reducerer og forebygger strækmærker, samtidig med at den bare er overdrevet lækker og fugter huden helt igennem.

Lav yoga eller blide udstræk

En anden god måde at slappe af og lindre spændinger på er gennem yoga eller udstrækning. Der findes en uendelig mængde af yoga-videoer online, og ellers kan du også bare strække din krop godt igennem i et par minutter, før du går i seng. Det hjalp mig virkelig med at slappe af i kroppen.

Læs en god bog

At læse en god bog var også en del af min aftenrutine. Jeg valgte nogle hyggelige, opløftende og positive bøger, og det hjalp med at fjerne mine tanker fra alle de bekymringer og negative tanker, som jeg også havde.

Øv mindfulness eller meditation

Jeg eksperimenterede med forskellige teknikker til mindfulness og meditation, indtil jeg fandt noget, der virkede for mig. Dybe vejrtrækninger og kropsscanninger var virkelig nyttige for mig og hjalp mig med at komme helt ned i gear, inden jeg gik i seng.

Skriv dagbog

En graviditet kan være en rutschebane af følelser, og for mig var det nyttigt at bearbejde mine tanker og følelser ved at skrive dem ned. Jeg skrev både bekymringer og glædestanker ned, og det hjalp med at skabe ro i mit hoved inden sengetid, hvor tankerne ellers ofte kører rundt.

Samlet set hjalp det mig utrolig meget at prioritere mig selv om aftenen ved at lave en selvkærlig aftenrutine. Jeg formåede at komme ned i gear og få sluppet nogle af alle de fysiske og psykiske spændinger, som jeg havde nået at opbygge i løbet af dagen. Sørg generelt for at lyttte til din krop og prøv at eksperimenter med forskellige ritualer for at finde noget, der matcher dine behov - og stol på dine instinkter! Det er så vigtigt at passe på sig selv i den nye, spændende, og til tider nervepirrende, situation. 

x SoKind, Alberte